Niels-Petter Ruud ønsket velkommen til en fullsatt sal av øl og historie interesserte medlemmer. Vi fikk nybakt brød fra Tante Gerda med egg og ansjos, leverpostei og bacon,- samt sylte. Altså «historisk mat» som passet til øl.
Tidligere statsarkivar og nå historiker Per- Øivind Sandberg kåserte om historien fra Røhnegården som var ferdig bygd i 1851,- samt bryggerier i Hamar området. I denne salen var det dansekvelder med brennevinsutsalg og de måtte stenge relativt tidlig på kvelden,- klokka 22. Det var bakerne i Hamar som fikk først selge øl. Øl og brød! J Røhnegården ble også brukt som turnhall og teater sal. I 1853 ble Vangs Ølbryggeri etablert som ble ledet av Andreas Sælid. Like etter ble et bryggeri åpnet i Br.dal av Tore «Fortæremeg» Bjerke. Gjestvang bryggeri åpnet i 1855 og solgt til Jernbanebryggeriet i 1865. I 1856 ble Hamar bryggeri bygget og de eksporterte øl til Tyskland. I 1890 årene eksporterte de til bl.a. Kina, India, Panama og Bolivia. Nå var de den største øleksportør i Norge. I 1889 deltok de på verdensutstillingen i Paris og åpningen av Eiffeltårnet,- og Hamar Bryggeri vant gullmedaljen for godt øl. Hamar Bryggeri sluttet med ølproduksjon i 1991.
Ragnar Dyresen leste «underfulle» dikt fra sin siste bok og festivalsjefen Hilde Kjønhaug informerte om årets Ølfestival på Stortorget den 2. til 4. juni. Bl.a. skal Aass bryggeri hjelpe oss med et eget festivaløl,- som vi skal være med på å utvikle. Det var en interessant ettermiddag i Røhnegården.