2000

Vi gikk inn i et nytt millenium, og ølvennene hadde fortsatt vanskelige kår.

Generalforsamlingen kom sammen 21. januar. Stein Rune Bakke fra Ringnes mottok Årets Øljekk som en anerkjennelse for det arbeidet han hadde gjort for klubben siden starten. Vi meldte oss ut av Pilsens Venner, som senere dette året gikk i oppløsning. Norøl – Norske Ølvenners Landsforbund – var nå eneste landsomfattende forum for ølsaken.

I mars møttes 24 medlemmer på Sætra ved Scandic for å ta hjemmebryggingen i øyesyn og smake på hjemmevarene.

Klubbkvelden i mars ble avholdt på Svare og Berg, og i slutten av måneden legger klubbens medlemmer ut på tur til Praha, det undergjærede ølets mekka, pilsens hjemland. Spør dere meg, så burde Tsjekkia være ett fast valfartsland for ølentusiaster hvert tredje år.

Ølstrupen, HCØ`s egen klubbavis ser dagens lys i april, og selvsagt ble første utgaven viet Praha-turen. Presidenten får sin faste spalte. Hjemmebrygging av øl blir satt på agendaen og vi vurderer medlemskap i Norøl.

I mai fullførte vi den første oasevandringen til noen av byens skjenkesteder. Det ble kåret beste skjenkested, og ikke uventet vant vårt stamsted denne gangen.

Så kommer sommeren og sommerølet skal testes som seg hør og bør, og stedet er Vangbanen. Skal ikke her fortelle hvem som vant, men det var mye god grillmat fra Finsbråten.

Sommeren gikk over til høst og den 14. september reiste vi på VIP-tur til det kjente Carlsberg bryggeriet i København, og det ble en uforglemmelig opplevelse.

Norøl hadde nå overtatt for Pilsens Venner og arrangerte Ølfestival på Chateau Neuf. Her var det både ølsmaking og innføring i hjemmebryggerkunsten og ikke minst, debatter, foredrag og ompa-ompa musikk. Høsten gikk mot vinter, vi meldte oss inn i Norøl og de faste fredagsmøtene ble godt besøkt.

I november var det juleølfestival på Chateau Neuf, som så ut til å bli den nye storstuen for ølentusiaster, og mye av æren for det hadde Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug.

Etter en vellykket sommerøltest satset vi også på vår egen juleøltesting, og dette ble en vellykket blindtest hvor Ringnes gikk av med seieren.

Og julen ringes inn og vi er nesten 150 medlemmer.