2001

Generalforsamlingen ble igjen samlet i Stallen (Scandic), med nytt tidspunktet i månedsskiftet januar/februar som også ville bli det faste tidspunkt i fremtiden. Årets Øljekk blir tildelt Bjørn Nygaard, og som takk for prisen gir han oss nok en gang en grundig innføring i den edle drikk.

Frem mot våren gikk vi på våre faste møter. I mars kåret vi beste pilsner og denne gangen stakk Hansa av med hedersprisen.

Dublin var årets utenlandstur og det skjedde i april. Mai måned fikk sin oasevandring, og denne gangen ble Dirty Nelly kåret til byens beste skjenkested.


Dublin: Levende folkemusikk rundt bordet, midt blant alle oss andre.

Juni skulle ha sin sommerøltest, og for andre året møttes vi på Vangbanen til testing og bespisning. Hansa ble dette årets sommerøl i blindtesten. Jeg forbigår den åpne testen og konstaterer at grillmaten var av ypperste kvalitet.

Etter sommerferien var det klart for tur til våre danske venner. Denne gangen besøkte vi den kjente puben ‘You`ll never walk alone’ i Kolding, og en ølentusiast ble bare blank i øynene. Vi besøkte også Herning og Ålborg, begge med et misunnelsesverdig ølassortiment.

Det ble også tid til et besøk til SØL (Skjeberg Ølklubb) og Borg Bryggerier denne høsten.

Den årlige Ølfestivalen i regi av Norøl og Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug ble nok en gang avviklet i studentenes storstue, Chateau Neuf i Oslo.

I oktober var det igjen klart for besøk i Gildehallen og ølskribenten Bjørn-Frode Løvland fra HA fortalte om sine erfaringer med vår edle drikk.

The Irishman var fortsatt vårt faste tilholdssted, men innimellom besøkte vi også andre puber på våre fredagstreff, og i oktober var det klart for en tur til Svare og Berg.

Og det stundet mot jul.