2002

Generalforsamling på nytt i Stallen (Scandic) 2. februar. Alt det formelle gikk unna i rekordfart for at medlemmene skulle få nyte det sosiale samværet maksimalt. Årets Øljekk ble tildelt klubbmedlem Kjell Bjerkås. Først og fremst for at han nå kan tituleres som Norgesmester i hjemmebrygging.

De faste fredagsmøtene ble fortsatt godt besøkt, og i mars inviterte vi Hamars innbyggere til en ølkulturell eller som avisene skrev, «harry» -tur til systembolaget i Charlottenberg. Men uansett var den gode hensikt å vise hva svenskene kan tilby sin befolkning av den edle drikk. Vi fikk mye oppmerksomhet og presseomtale, ikke å forundre seg over det, vi bor jo i Norge og ølvennene har fortsatt trange kår. På Norøls generalforsamling i 2003 blir vi tildelt hedersprisen for årets stunt. Hva skal en ølentusiast si?


Øl-tur til Charlottenberg

Samme måned besluttet styret at våre månedlige møter skal starte klokken 18:30 slik at vi kan ta opp spesielle temaer før stamstedet blir overfylt av andre gjester.

I mai var det igjen klart for oasevandring, men denne gangen gikk/kjørte vi en bryggerihistorisk vandring. Først besøkte vi Hamar Bryggeri med kåseri og omvisning. Deretter gikk turen til det som en gang var Jernbanebryggeriet (ved Grandsenteret). Med buss reiste vi så til Ridabu og besøkte det som en gang var Vang Bryggeri og som i dag huser et salmakeri. Bussen tok oss videre til restene av Nerkvern Bryggeri ved Brumunddal, og deretter til Stafsberg gård hvor det i forgangen tid var en skysstasjon og bryggeri.

I juni var det klart for en presentasjon av det nystartede Østerdalen Bryggeri på The Irishman. Det er betenkelig at nyetableringer av bryggerier satser i pils-segmentet.

Så var det igjen klart for nok et besøk i Danmark og Odense og våre venner der. Vi besøkte et lite spesielt bryggeri som heter Refsvindinge som året før hadde fått sitt øl, Ale nr 16, kåret til Danmarks beste og verdens tredje beste ale.

I slutten av august var det vår tur til å besøke Østerdalen Bryggeri på Rena, hvor vi ble vist produksjonslokalene og fikk smake på ølet. ØB satset også på å selge flaskeøl med spesialbestilte etiketter.

Høstturen førte oss til Stockholm Beer & Whiskyfestival. Mye godt øl å smake på, men slitne ben likte ikke at bord og stoler var totalt fraværende. Vi var innom flere puber med sjel, stemning og ikke minst imponerende utvalg i og rundt Gamla Stan. En fulltreffer for ekte ølentusiaster.

Før julestria satte inn testet vi ut årets juleøl på Chateu Neuff i Oslo. Vi smakte oss gjennom 12 sorter, og ingen blir vel forundret over at stemningen ble som ølet; Upåklagelig!