2003

Det var kaldt i landet, og medlemmene prøvde å komme seg etter en slitsom jule- og nyttårsfeiring. Generalforsamlingen ble den første store testen på at formen var tilbake. Vi hadde flyttet tilbake til vårt stamsted, The Irishman, og den formelle delen ble klappet raskt igjennom for at årets første store sosiale sammenkomst kunne begynne. Vår vert på stamstedet, Jan Henrik Knutsen, fikk Årets Øljekk.

I februar tok vi turen over Mjøsa, nærmere bestemt til Hønefoss og en liten aktiv klubb som arrangerte ølfestival. Fantastisk hva 17 medlemmer i De tørste kameler kunne få til.

I mars arrangerte vi Bokkølsymposium hvor flere klarte opptaksprøven som Bokklærd, dvs å kjenne igjen de 4-fire bokkølene som var igjen på det norske markedet.

De faste fredagstreffene ble godt besøkt gjennom vinteren og våren.

I mai ble det igjen oasevandring, og denne gangen ble vandringen lagt opp som ett rebusløp der vandrerne ble inndelt i lag som skulle finne de skjulte vannhull! Under vandringen skulle mange spørsmål besvares og beste laget vant som seg hør og bør.

28. mai var det igjen klart for Danmarkstur og besøk til våre danske venner. Selvsagt var det innlagt ett bryggeribesøk, og denne gangen besøkte vi Ørbæk Bryggeri som lager økologisk øl.

I august hadde vi grillparty med nogo attått, og i september besøkte vi Valdres Gardsbryggeri, nord for Fagernes og høgt opp! Godt øl, spennende smaker, det var definitivt ikke pils! Synd det skal være så vanskelig for de små bryggeriene å komme inn på markedet. Se artikkel annet sted i avisen.

Norøl prøvde i samarbeid med et managementselskap å sparke liv i Ølfestivalen i Spectrum igjen, men som nevnt mange ganger tidligere, det er trange kår for ølentusiaster i Norge. Avlysningen kunne kanskje også skyldes at Oslostudentenes Hjemmebryggerlaug igjen ville ha sin Ølfestival i sin storstue på Majorstuen.

Oktoberfestivalen i Ringsaker vil jeg forbigå i stillhet når det gjelder øl, men maten var fantastisk. Vi konstaterer at noen prøver, men Oktober-festival forplikter også når det gjelder øl!

Som nevnt ble det igjen Juleølfestival i Chateau Neuf i november. Mye godt juleøl, og fra flere land. Nå må vi samle oss rundt våre mørke og sterke ølsorter før den er en sagablott i vårt markedsorienterte land.

Men det ble jul dette året også.