Lillestrøm Ølfestival 12.3 – 14.3

4 medlemmer av klubben besøkte Lillestrøm Ølfestival på lørdags ettermiddag. Her er deres historie:

Lillestrøm ølfestival ble i år arrangert for tredje året på rad. Ølfestivalen har som mål å vise frem øl som med sitt store mangfold er noe langt mer enn den tradisjonelle og vanlige pilsen. Festivalen gikk over 3 dager, fra torsdag 3. mars til lørdag 5. mars. Festivalen er et samarbeid mellom restaurant- og barbransjen i Lillestrøm. I tillegg til restauranter og barer i byen, hadde Gulating Pub & Restaurant satt opp øltelt på torget.

Festivalen foregår inne hos hver enkelt restaurant og bar, der det var øl-stands med øl fra mange av mikrobryggeriene i Norge i tillegg til øl fra importører/distributører. De fleste barene presenterte også sine egne ølplanker med smaker fra Norge og resten av verden. Mat var også satt i høysetet, og man kunne få matretter med innslag av øl servert med riktig øl til. Det gikk på «Øl-lunsj», «Ale’s Entrecote» og «Beermakers Dinner» mm. 11 restauranter og barer var med på festivalen, og informasjon fra siste festival kan man lese på: www.ølfest.com.

Vi startet opp på Klimt bar og nattklubb, der det var mulig å smake på hele 150 forskjellige ølsorter. Og på Klimt startet også Øl-toget, som hadde innlagt 4 stopp på arrangørsteder rundt om i sentrum. Det var korte avstander, så det var mer å betrakte som lokaltog. Men dog med smaker fra hele verden. Vi hadde med Erik som dyktig konduktør og guide, og det var ingenting å utsette på servicen underveis.

Det var litt tynt befolket på standene i starten, men dette tok seg opp, uten at vi måtte slåss om plassen der vi var innom. Det er kanskje vanskelig å få til ølfestival med mye folk på denne årstiden, men som arrangørene sa så var dette et forsøk de ville prøve ut noen år, på en tid av året der det ellers er ganske stille. Og vi håper de lykkes! For det var mye godt øl å smake på, og trivelig å vandre rundt fra sted til sted.

Jekyll & Hyde var stoppested nr. 2, og dette var en kjempefin pub og restaurant med fantasifull innredning, ganske nyoppusset og fin. Vi var på ølpub! Fra Strag smakte vi på øl der chilismaken var svært så dominerende. Veldig uvant, men egentlig godt. Og i alle fall noe helt nytt for oss. Vi noterte ikke ned navn på bryggerier og øl denne ettermiddagen- vi lot oss heller forføre av entusiastiske presentører, og var egentlig mest nysgjerrig på øl som vi ikke hadde smakt på fra før. Det er det som er noe av det mest spennende med øl: smake på nye sorter og oppleve det eventyrlige mangfoldet. Finne nye favoritter og smake på noen man kanskje må prøve på en gang til? Før man gjør seg opp en mening?

Lokaltoget fortsatte til neste stoppested, som var Martin’s. Dette er en svær pub, brun så det holder, og med fotballkamper på svære skjermer. Her kunne den eneste standen som var her, bl.a. presentere en lys Belgier som nok var favoritten.

Siste togstopp var rePUBlic ved torvet, også en veldig koselig og «ekte» pub med godt utvalg. Og det var vel det som slo oss underveis- i tillegg til festivalølet var det mange av serveringsstedene som hadde ganske stort utvalg, også på fat. Vi kommer vel etter, men her har vi i Hamar fremdeles mye å hente. Vi fikk rause smaksprøver på rePUBlic, der vår guide Erik Harlaugseter er daglig leder. Det er vanskelig å plukke ut noe favorittøl, det må i så fall være den neste av de vi ikke har smakt på fra før.

Etter en vellykket togreise, avsluttet vi ettermiddag og kveld på Jekyll & Hyde der vi hadde reservert bord. Og fikk servert burger penslet med ølglassering og Ale’s Entrcote. Men før vi startet på måltidet, smakte vi på verdens beste forrett: Westvleteren med gul kork! Mer er det ikke å si……..

Ingrid, Rune, Liudmila og Kjell