7/11: Juleølfestival på Chateau Neuf


Norøl arrangerte fredag 7. november 2003 årets juleølfestival, og som vanlig var stedet Betong som ligger i underetasjen til Chateau Neuf i Oslo. Hamars Culturelle Ølvenner var også som vanlig til stede. Litt for få var vi denne gangen, men plassert rundt reservert bord smakte vi oss gjennom det vi ble tilbudt av juleøl.

Også denne gangen dreide det seg om det sterkeste juleølet. Ringnes prioriterte i år egne arrangement, og var derfor ikke med på Norøls festival. Men det var mye annet å smake på, både norsk øl og en prøve på øl fra Estland (mener jeg å erindre). A. Le Coq Jouluporter var navnet, og smaken var slett ikke verst. Hjemmebryggerne var også til stede, og det samme var Nøgne Ø fra Grimstad med ølet God Jul. Ellers kan vi nevne Borg, CB, Fredrikstad, Hansa, Mack, Lervig (Mack), Oslo Mikrobryggeri og Aass. Vi smakte oss gjennom alt, og ikke uventet var det varierende syn på hvilket juleøl vi syntes var det beste. Men det aller meste smakte godt, og all ære til Norøl som igjen gjennomførte en fin festival.

Underholdningen var også bra, men kanskje litt høylydt for oss som ville prate litt om det ølet vi etter hvert hentet oss. Ikke så altfor sent returnerte en lystig gjeng til Hamar og The Irishman, som vanlig med Ingar bak rattet i minibussen.

Norøls juleølfestival er noe vi i styret ønsker å fokusere på, og vi satser sterkt på å få med flere neste år. Å starte juleforberedelsene på denne måten må jo være midt i blinken for ekte ølstruper som oss.

Kjell S.